Διαζύγιο – Χωρισμός

Διαζύγιο - Χωρισμός

Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των διαζυγίων, κυρίως στην Ελλάδα, καθώς και οι νέες μορφές οικογένειας όπως αυτές έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται, καθιστούν απαραίτητη την σωστή ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα διαζυγίου, τόσο των γονιών όσο και των ειδικών, καθώς και τους επιμέρους τρόπους για την σωστή προετοιμασία των παιδιών και των εφήβων σχετικά με το θέμα αυτό.

Το θέμα αυτό μας αφορά όλους. Αναφέρομαι στον τομέα της πρόληψης, στην συναισθηματική και ψυχολογική προετοιμασία, στα πιθανά προβλήματα (ανησυχητικά σημάδια στην συμπεριφορά των παιδιών και των εφήβων), καθώς και στο τι μπορεί να κάνει ο γονιός ή ο σύμβουλος για τη σωστή προετοιμασία των παιδιών, για ένα τόσο σημαντικό και κάποιες φορές καθοριστικό γεγονός στη ζωή τους.

Επίσης, αναφέρομαι στις συνέπειες του διαζυγίου στα παιδιά και πως αυτές εμφανίζονται στο σχολικό χώρο (ακαδημαϊκή απόδοση, προβατική συμπεριφορά, βία), μιας και ένα μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας μου προέρχεται από το χώρο αυτό.

Είναι σημαντικό όσοι ασχολούνται με παιδιά, είτε ως γονείς είτε ως σύμβουλοι, να έχουν μια ενημέρωση σχετικά με το θέμα της σωστής προετοιμασίας των παιδιών και των εφήβων σε θέματα διαζυγίου.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να διαβάστε το σχετικό άρθρο. Για όποια απορία ή ερώτηση έχετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Διαβάστε περισσότερα: Διαζύγιο και παιδιά

Ομαδική Θεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία, όπως και η ατομική, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους και τις συναισθηματικές τους δυσκολίες.

Θεραπεία Ζευγαριού

Η συμβουλευτική ζευγαριών απευθύνεται στα μέλη του ζευγαριού που νιώθουν ότι δεν παίρνουν την ικανοποίηση και πληρότητα που θα ήθελαν μέσα από τη σχέση.

Online Συμβουλευτική

Αφορά ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής διάρκειας 50’ με την χρήση βιντεοκλήσης μέσω Skype. Θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ καθώς επίσης λογαριασμός στο Skype.

Συμβουλευτική γονέων

Ο ρόλος των γονιών, ειδικά σήμερα, με τις τόσες απαιτήσεις της ζωής, είναι δύσκολος, περίπλοκος και πιεστικός.

Σεμινάρια για όλους

Τα σεμινάρια είναι βιωματικά και ανοιχτά και δεν απαιτούν προηγούμενη γνώση ψυχολογίας.