«Όλα για την ζωή μας»: Ο «κακός συνάδελφος»

H δημοσιογράφος- παρουσιάστρια Χριστίνα Βίδου και η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Έρα Μουλάκη, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη αναφορικά με τον κακό συνάδελφο και πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση.

Στην εκπομπή εξετάζεται το πρόβλημα που υπάρχει συχνά στον εργασιακό χώρο και δεν είναι άλλο από τον «κακό συνάδελφο», αλλά και πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση αυτή αποτελεσματικά.

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, κα Μουλάκη μιλώντας στην εκπομπή επεξήγησε ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός κακού συναδέλφου.

«Η αίσθηση ότι χάνουμε πολύ ενέργεια για να επικοινωνήσουμε, όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει, όταν κάποιος συκοφαντεί ή χρησιμοποιεί υποτιμητική γλώσσα. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι η σχέση είναι τοξική».

Σχετικά με την διαχείριση ενός κακού συναδέλφου η ψυχολόγος συμβούλευσε: «Είναι βασικό να κρατήσει κάποιος τα προσωπικά του όρια, να μην μπει σε συμπεριφορές που δεν τον εκφράζουν και να συμπαρασυρθεί σε κάτι που είναι ”έξω” από τον εαυτό του και να θέσει όρια στην συμπεριφορά».

Η κα Μουλάκη τόνισε ότι είναι βασικό να σταματήσει κάποιος να αμφισβητεί τον εαυτό του.

Δείτε την εκπομπή:

 

Διαβάστε επίσης: Τοξικοί Συνάδελφοι

Η ψυχική υγεία είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα

Το μυαλό κάθε ανθρώπου είναι υπέροχο, πολύπλοκο και διαφορετικό. Τα δικαιώματά μας όμως είναι τα ίδια.

«Η Παλέτα των Δύσκολων Συναισθημάτων» – Παρουσίαση στο Public

Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η Παλέτα των Δύσκολων Συναισθημάτων»

Διαχείριση άγχους των Πανελλαδικών εξετάσεων και κρίσεων πανικού

Οδηγός για μαθητές και γονείς από την Έρα Μουλάκη, στην Naftemporiki TV

Τοξικοί συνάδελφοι

Η ύπαρξη τοξικών συναδέλφων είναι συχνό φαινόμενο στο χώρο εργασίας, έρευνες δείχνουν πως ένα μεγάλο ποσοστό αναγκάζεται τελικά να εγκαταλείψει την εργασία του εξ αιτίας μίας τέτοιας σχέσης.

Οι υπαρξιακές αναζητήσεις μιας θεραπεύτριας

Ένας θεραπευόμενος μου με αφορμή ένα σχετικό άρθρο που διάβασε θεώρησε πως έχει υπαρξιακό άγχος θανάτου και ζήτησε να του προτείνω κάποια βιβλία.

Η βία στη χώρα μας: Αναγνώριση και αντιμετώπιση

Των Ψυχολόγων Ειρήνης Πική και Ελευθερίας Καββαδία