«Όλα για την ζωή μας»: Ο «κακός συνάδελφος»

H δημοσιογράφος- παρουσιάστρια Χριστίνα Βίδου και η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Έρα Μουλάκη, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη αναφορικά με τον κακό συνάδελφο και πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση.

Στην εκπομπή εξετάζεται το πρόβλημα που υπάρχει συχνά στον εργασιακό χώρο και δεν είναι άλλο από τον «κακό συνάδελφο», αλλά και πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση αυτή αποτελεσματικά.

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, κα Μουλάκη μιλώντας στην εκπομπή επεξήγησε ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός κακού συναδέλφου.

«Η αίσθηση ότι χάνουμε πολύ ενέργεια για να επικοινωνήσουμε, όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει, όταν κάποιος συκοφαντεί ή χρησιμοποιεί υποτιμητική γλώσσα. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι η σχέση είναι τοξική».

Σχετικά με την διαχείριση ενός κακού συναδέλφου η ψυχολόγος συμβούλευσε: «Είναι βασικό να κρατήσει κάποιος τα προσωπικά του όρια, να μην μπει σε συμπεριφορές που δεν τον εκφράζουν και να συμπαρασυρθεί σε κάτι που είναι ”έξω” από τον εαυτό του και να θέσει όρια στην συμπεριφορά».

Η κα Μουλάκη τόνισε ότι είναι βασικό να σταματήσει κάποιος να αμφισβητεί τον εαυτό του.

Δείτε την εκπομπή:

 

Διαβάστε επίσης: Τοξικοί Συνάδελφοι

Οι υπαρξιακές αναζητήσεις μιας θεραπεύτριας

Ένας θεραπευόμενος μου με αφορμή ένα σχετικό άρθρο που διάβασε θεώρησε πως έχει υπαρξιακό άγχος θανάτου και ζήτησε να του προτείνω κάποια βιβλία.

Η βία στη χώρα μας: Αναγνώριση και αντιμετώπιση

Των Ψυχολόγων Ειρήνης Πική και Ελευθερίας Καββαδία

Ακρόαση, Ακοή και Ομιλία: Σύντομες Σκέψεις για τη σχέση στον Διάλογο

Της Harlene Anderson, Ψυχολόγος – Σύμβουλος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Διαζύγιο και χωρισμός για το σύγχρονο άνδρα: προκλήσεις και προοπτικές

Από τον Χρήστο Ζιούβα – Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής