Σεμινάριο: Εξωσωματική γονιμοποίηση – Εσωσωματική φροντίδα

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία στην οποία μπαίνουν πολλές γυναίκες και ζευγάρια. Είναι μια διαδικασία περίπλοκη τόσο στο διαδικαστικό και οικονομικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό.

Συχνά τα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης και οι γιατροί παραβλέπουν ή δεν έχουν τα μέσα να διαχειριστούν το ψυχικό κόστος αυτής της διαδικασίας, τόσο για την κάθε γυναίκα όσο και για τον σύντροφό της και τη σχέση τους.

Το ψυχολογικό κομμάτι διατηρεί σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της προετοιμασίας, στην ίδια τη διαδικασία, στο σώμα της γυναίκας, στη διατήρηση της ισορροπίας στη ζωή του ζευγαριού.

Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου είναι η ψυχική ενδυνάμωση, το μοίρασμα, η διαχείριση του άγχους ως προς τη διαδικασία και την αβέβαιη έκβαση, η διαχείριση της απώλειας και της ματαίωσης της ελπίδας αλλά και η διαχείριση του ψυχικού αποτυπώματος της επιτυχίας.

Στόχοι του σεμιναρίου:
 

  • Αλληλεπίδραση και μοίρασμα
  • Ενδυνάμωση
  • Αποκατάσταση εικόνας εαυτού
  • Αναγνώριση και έκφραση αναγκών
  • Διαχείριση άγχους
  • Η συντροφική σχέση
Συντονίστριες σεμιναρίου :
 

Έρα Μουλάκη

Μaster in Clinical Psychology
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Εκπαιδεύτρια – Επόπτρια
Συγγραφέας

Μάρα Κούρτογλου

Ψυχολόγος, Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Ειδικευμένη στη Συστημική θεραπεία
Επαγγελματική σύμβουλος εφήβων & ενηλίκων

Το βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 3 τρίωρες συναντήσεις:
Σάββατα 2, 9 & 16 Απριλίου 2022, 10:30-13:30

Κόστος συμμετοχής: 100 € / άτομο
Ειδική τιμή για ζευγάρια: 150 € / ζευγάρι

Τόπος διεξαγωγής: Μαρούσι, Δόλιανης 11

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 6932904303 & 6945753696, ή στο email eramoulaki@gmail.com

3 αγαπημένα παραμύθια που διάβασα

Για φέτος τις γιορτές, ένα κείμενο για το διαχρονικό παιδικό δώρο, τα παραμύθια.

To Selfie or not to Selfie

Ψηφιακή επιδειξιoμανία ή ακατάσχετη ματαιοδοξία;

Η τυραννία της επιτρεπτικότητας

Όταν ένας γονιός μεγαλώνει τα παιδιά του μέσα από την υπερ-προσφορά, την αυτοθυσία και την συνεχή υποχωρητική ανατροφή, μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες για τα παιδιά.

«Όλα για την ζωή μας»: Ο «κακός συνάδελφος»

H δημοσιογράφος- παρουσιάστρια Χριστίνα Βίδου και η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Έρα Μουλάκη, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη αναφορικά με τον κακό συνάδελφο και πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση.

Πένθος: Όταν πεθαίνει αυτός που αγαπάμε

Από τη μέρα που γεννιόμαστε γνωρίζουμε ότι κάποια μέρα θα πεθάνουμε και ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα φύγουν από τη ζωή. Αυτή όμως η πληροφορία ποτέ δεν μας προετοιμάζει για το γεγονός αυτό καθ’ αυτό.

Το φαινόμενο Dunning-Kruger

Το φαινόμενο Dunning-Kruger είναι ότι οι πιο αδύναμοι γνωστικά άνθρωποι αγνοούν τις ελλείψεις τους και δεν αντιλαμβάνονται την ανικανότητα τους.