Σεμινάριο: Εξωσωματική γονιμοποίηση – Εσωσωματική φροντίδα

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία στην οποία μπαίνουν πολλές γυναίκες και ζευγάρια. Είναι μια διαδικασία περίπλοκη τόσο στο διαδικαστικό και οικονομικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό.

Συχνά τα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης και οι γιατροί παραβλέπουν ή δεν έχουν τα μέσα να διαχειριστούν το ψυχικό κόστος αυτής της διαδικασίας, τόσο για την κάθε γυναίκα όσο και για τον σύντροφό της και τη σχέση τους.

Το ψυχολογικό κομμάτι διατηρεί σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της προετοιμασίας, στην ίδια τη διαδικασία, στο σώμα της γυναίκας, στη διατήρηση της ισορροπίας στη ζωή του ζευγαριού.

Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου είναι η ψυχική ενδυνάμωση, το μοίρασμα, η διαχείριση του άγχους ως προς τη διαδικασία και την αβέβαιη έκβαση, η διαχείριση της απώλειας και της ματαίωσης της ελπίδας αλλά και η διαχείριση του ψυχικού αποτυπώματος της επιτυχίας.

Στόχοι του σεμιναρίου:
 

  • Αλληλεπίδραση και μοίρασμα
  • Ενδυνάμωση
  • Αποκατάσταση εικόνας εαυτού
  • Αναγνώριση και έκφραση αναγκών
  • Διαχείριση άγχους
  • Η συντροφική σχέση
Συντονίστριες σεμιναρίου :
 

Έρα Μουλάκη

Μaster in Clinical Psychology
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Εκπαιδεύτρια – Επόπτρια
Συγγραφέας

Μάρα Κούρτογλου

Ψυχολόγος, Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Ειδικευμένη στη Συστημική θεραπεία
Επαγγελματική σύμβουλος εφήβων & ενηλίκων

Το βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 3 τρίωρες συναντήσεις:
Σάββατα 2, 9 & 16 Απριλίου 2022, 10:30-13:30

Κόστος συμμετοχής: 100 € / άτομο
Ειδική τιμή για ζευγάρια: 150 € / ζευγάρι

Τόπος διεξαγωγής: Μαρούσι, Δόλιανης 11

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 6932904303 & 6945753696, ή στο email eramoulaki@gmail.com

Βιβλία που διάβασα το καλοκαίρι

Την αγάπη για το σύμπαν, τα άστρα και το διάστημα την κόλλησα από την πατέρα μου. Ήταν λάτρης του Stephen Hoggins και των ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Διαδιακτυακές σχέσεις-απιστία ή παιχνίδια για ενήλικες?

Ζούμε σε μια εποχή που το ιντερνετ και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται ολοένα και πιο εύκολη. Οι άνθρωποι, βρίσκουν σε αυτό πληροφορίες, επικοινωνούν, παίζουν παιχνίδια και πολύ συχνά φλερτάρουν.

Ο Δεκάλογος του αρνητικού ανθρώπου

Με σαφείς επιρροές από το βιβλίο του Paul Watzlawick «Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» και το άρθρο της Cloe Mandanes στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Networker αποφάσισα να γράψω το δεκάλογο του αρνητικού ανθρώπου όπως το αντιμετώπισα μέσα από την επαγγελματική μου εμπειρία.

Η τυραννία της επιτρεπτικότητας

Όταν ένας γονιός μεγαλώνει τα παιδιά του μέσα από την υπερ-προσφορά, την αυτοθυσία και την συνεχή υποχωρητική ανατροφή, μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες για τα παιδιά.

Η ιστορία ενός γάμου –  Geir Gulliksen

Ένα βαθειά συγκινητικό μυθιστόρημα, για την πορεία και το τέλος μιας σχέσης, ενός γάμου.

«Η Παλέτα των Δύσκολων Συναισθημάτων» – Παρουσίαση στο Public

Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Η Παλέτα των Δύσκολων Συναισθημάτων»