Συμβουλευτική γονέων

Online Συμβουλευτική

Η οικογένεια είναι ο κόσμος μέσα στον οποίον μεγαλώσαμε, είναι ο χώρος – το σύστημα που μάθαμε να επικοινωνούμε, να σχετιζόμαστε και να νιώθουμε αγάπη και αποδοχή. Ο ρόλος των γονιών, ειδικά σήμερα, με τις τόσες απαιτήσεις της ζωής, είναι δύσκολος, περίπλοκος και πιεστικός. Οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν θέματα της δικής τους σχέσης ως ζευγάρι, θέματα με την ευρύτερη οικογένεια, επαγγελματικά θέματα και παράλληλα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει το μεγάλωμα ενός ή και περισσοτέρων παιδιών.

Συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα ορίων και συμπεριφοράς των παιδιών, φοβίες, μαθησιακά και άλλα θέματα σχετικά με το σχολείο, θέματα υγείας και ανάπτυξης των παιδιών. Ο ειδικός μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν ή να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που θα διευκολύνουν την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια και θα συμβάλλουν στην υγιή συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών.

Επίσης, υπάρχουν και πιο ειδικά θέματα όπως το διαζύγιο, το πένθος, αναπτυξιακά προβλήματα του παιδιού (πχ αυτισμός) που συχνά οι γονείς χρειάζεται να διαχειριστούν. Στις περιπτώσεις αυτές η βοήθεια του ειδικού είναι κάτι παραπάνω από ενδεδειγμένη, ώστε οι γονείς να βρουν τη ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη που χρειάζονται, καθώς και να μάθουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος ή της κρίσης που βιώνουν.

Στόχος είναι η ενίσχυση του γονιού στο ρόλο του, ώστε να μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά το παιδί του στην πορεία ανάπτυξης, ωρίμανσης και αυτονόμησης του.

Ένας γονιός μπορεί να έρθει για συμβουλευτική μόνος του ή/και με τον/την σύζυγο του.

Ομαδική Θεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία, όπως και η ατομική, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους και τις συναισθηματικές τους δυσκολίες.

Θεραπεία Ζευγαριού

Η συμβουλευτική ζευγαριών απευθύνεται στα μέλη του ζευγαριού που νιώθουν ότι δεν παίρνουν την ικανοποίηση και πληρότητα που θα ήθελαν μέσα από τη σχέση.

Online Συμβουλευτική

Αφορά ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής διάρκειας 50’ με την χρήση βιντεοκλήσης μέσω Skype. Θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ καθώς επίσης λογαριασμός στο Skype.

Σεμινάρια για όλους

Τα σεμινάρια είναι βιωματικά και ανοιχτά και δεν απαιτούν προηγούμενη γνώση ψυχολογίας.

Ατομικές Συνεδρίες

Στην ατομική ψυχοθεραπεία ο θεραπευόμενος εστιάζει σε θέματα που τον απασχολούν και με τη βοήθεια του θεραπευτή εντοπίζει προσωπικές δυσκολίες και εμπλοκές, αλλά και κρυμμένες δυνάμεις του εαυτού του.