Τα διάφανα γυαλιά της εμπειρίας

Συγγραφέας: Έρα Μουλάκη
Εικονογράφηση: Γιώργος Χαλκιάς

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της, γεμάτο ιστορίες σχεδόν αληθινές, μέσα από εμπειρίες πραγματικές και πολλά διάφανα γυαλιά, σαν αυτά που φοράμε όλοι. Μια ιστορία που με εύσχημο τρόπο μιλάει για το πώς πολλές φορές μόνοι μας φτιάχνουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και ερμηνεύουμε τη ζωή, σαν μέσα από ένα ζευγάρι γυαλιά. Και πώς αυτά τα γυαλιά είναι φτιαγμένα από τόσο γερό υλικό, που μόνο η περιέργεια και η γνώση μπορούν να τα σπάσουν.

Για παιδιά από 9 ετών

Ή Άννα, που πάντα σιχαινόταν τα γυαλιά, κι ο συμμαθητής της ο Θοδωρής, ανακαλύπτουν μια μέρα ένα αλλιώτικο κατάστημα οπτικών. Ο κύριος Διορατικός, ο ιδιοκτήτης του, τους αποκαλύπτει ότι η «πραγματικότητα» και η «αλήθεια» είναι έννοιες σχετικές. Γιατί ο καθένας μας τις ορίζει ανάλογα με τον τρόπο που ερμηνεύει τα πράγματα, και ανάλογα με τα «γυαλιά» μέσα από τα οποία βλέπει τον κόσμο.
Αυτά τα γυαλιά, τα «διάφανα γυαλιά της εμπειρίας» καθορίζουν και τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τον εαυτό μας, με βάση τα λόγια των άλλων. Είναι όμως σωστό αυτό;
Χάρη στα λόγια του κύριου Διορατικού, η Άννα κι ο Θοδωρής θα μάθουν να βλέπουν τον κόσμο… μ’ άλλα μάτια, και να αξιολογούν τον εαυτό τους και τους άλλους πιο αντικειμενικά.

Εκδόσεις Κέδρος, σελ.48, ISBN: 960-04-2280-Χ

Άλλα παραμύθια